Inspiration för barnrum

Inspiration för barnrum - minimu.se

För att inreda ett kreativt barnrum med olika teman är det viktigt att först tänka ut vilken typ av atmosfär man vill skapa. Man kan till exempel välja en mysig och inbjudande sagostil, en avslappnad strandstil eller en lugn och minimalistisk stil. När man har bestämt sig för en inredningsstil är det dags att börja leta efter möbler och dekorationer för barnrummet.

Det finns många olika teman och stilar för barnrumsinredning (här hittar du fler tips). Det kan vara svårt att veta vad man ska välja, men det är viktigt att tänka på hur ditt barn kommer att använda rummet. Barn behöver plats för att leka, men det är också viktigt att ha en lugn och avslappnande plats för att kunna sova. Här är några tips på olika teman och inredningstrender för barnrummet:

 

Skapa en avslappnad atmosfär

Det är viktigt att barnet känner sig tryggt i sitt rum. Fundera på hur du kan skapa en lugn och avslappnande atmosfär, till exempel med mysiga möbler och belysning.

Barn behöver både tid för lek och tid för vila. Se till att inreda ditt barnrum med både aktiviteter och avkoppling i åtanke. Fundera på hur du kan skapa olika typer av miljöer i rummet, till exempel ett lekområde och en avslappnad plats för att läsa böcker eller titta på film.

 

Mjuka färger för barnrum

Foto: Jelena Mirkovic

 

Använd möbler för att hitta rätta sitlen

Förvaringsmöbler och bokhyllor är ett perfekt sätt att inreda barnrum på ett lekfullt och praktiskt sätt. Med förvaringsmöbler kan du skapa olika teman i rummet och bokhyllor är också perfekta för att inreda barnrum på ett lekfullt sätt. Du kan till exempel använda dem för att stuva undan leksaker eller för att visa upp barnens favoritböcker.

 

Stora väggdekaler för barnrum

Foto: Victoria Borodinova

 

Välj ett lekfullt tema

Fundera på vilka leksaker och aktiviteter ditt barn gillar. Det finns möjlighet att inreda rummet runt ett specifikt tema, till exempel djur eller sagor och många smarta knep att inreda med både kuddar, färger, växter för djungel, tyger för sagotema, mattor med mönster eller posters och väggdekaler.

Inredning för små och mindre rum

Foto: Max Vakhtbovych

 

Uppmuntrande och positivt budskap

Inred ditt barnrum med saker som uppmuntrar och ger ett positivt budskap. Det kan vara allt från lekfulla tavlor, griffeltavlor, ritbord eller väggdekaler med budskap och figueer. Se till att välja saker som passar till din familjs värderingar och livsstil.

Du kan till exempel lägga till foton på familj och vänner, eller göra egna tavlor och väggdekorationer.

Inred för syskon och tvillingar

Foto: Blake Woolwine

 

Frihet att leka och lära

Ditt barns rum ska vara ett ställe där det är OK att leka och göra ljud. Låt barnet ha friheten att uttrycka sig och leka hur det vill, utan att behöva tänka på att det ska vara städat och snyggt hela tiden.

Ett roligt sätt att få barnet att delta i städningen är genom att ge dem ansvar för en del av inredningen, till exempel att de ska hålla koll på sina leksaker eller bädda sitt eget säng.

Inred med mysig belysning

Foto: Mael BALLAND

 

Säkerhet

Säkerhet är A och O när det kommer till barnrum. Se till att elektriska apparater är urkopplade och att leksaker och möbler är säkra för barn att använda.

Se till att möblerna är fastsatta i väggen eller i golvet, så att de inte kan vältas.

Välj möbler med avrundade kanter och hörn, för att undvika skador.

Sänghimmel till barnsänga

Foto: Francesca Tosolini

 

Funktionella och säkra möbler som är hållbara

Funktionella möbler är nyckeln till ett barnvänligt rum. Se till att välja möbler som är lätta att flytta på och rengöra, samtidigt som de har plats för leksaker och saker som ditt barn behöver.

Inredning för barnrum ska vara hållbar och lätt att rengöra. Se till att välja möbler och material som tål smuts och lek, samtidigt som de är enkla att rengöra.

Fundera även på hur du kan använda miljövänliga produkter i ditt barnrum, så som energisnåla lampor och ekologiska möbler.

 

Fondvägg och tapet för barnrum

 

Färgglad inredning

Barn gillar färger! Se till att inreda ditt barnrum med färgrika möbler och accessoarer, till exempel lekfulla väggdekoration med figurer och mönster i friska färger.

Ett barnrum är inte komplett enligt oss utan lekfulla väggdekorationer. Välj figurer och mönster i friska färger som ditt barn gillar och låt gärna barnet vara med när ni kikar på alla våra motiv och stilar.

 

Organisera barnens rum

 

Fyra populära inredningsstilar för barnrum

Sagostilen för barnrum

Sagostilen är en mysig och inbjudande inredningsstil som tar sin inspiration från sagor och fantasifulla historier. Den kännetecknas av mjuka och mysiga tyger, lekfulla tavlor och accessoarer med sagofigurer. Sagostilen är perfekt för barn som älskar att drömma och leka.

Inred med mjuka och mysiga tyger, lekfulla tavlor och accessoarer med sagofigurer.

Djungelstilen för barnrum

Djungelstilen tar sin inspiration från den vilda djungeln och är en av de mest populära inredningsstilarna för barnrum. Den kännetecknas av gröna växter, mönstrade tyger och mysiga djurfigurer.

Djungelstilen skapar en lugn och avkopplande atmosfär och är perfekt för barn som gillar naturen.

Inred med gröna växter, mönstrade tyger och mysiga djurfigurer.

Strandstilen och havet som tema för barnrum

Strandstilen tar sin inspiration från havet och den soliga stranden. Den kännetecknas av fräscha färger, ljusa trämöbler och strandrelaterade dekorationer. Strandstilen är avslappnad och inbjudande och passar perfekt för barn som gillar att leka i vatten.

Inred med fräscha färger, ljusa trämöbler och strandrelaterade dekorationer.

Minimalistisk stil för barnrum

En minimalistisk inredning är enkel, funktionell och stilren. Den kännetecknas av få möbler, enkelhet och renhet. Minimalistisk inredning är perfekt för barn som gillar ordning och reda. Inred med få möbler, enkelhet och renhet.

Vart hittar du mer inspiration om barnrumsinredning?

På Pinterest och Instagram kan du hitta mängder av inspirationsbilder för barnrumsinredning. Detta är ett enkelt sätt att få idéer till hur du vill inreda ditt barnrum.

Det finns även flera bloggar och webbsidor som handlar om barnrumsinredning, till exempel Sassy Scandinavia, My Scandinavian Home och Little Scandinavian.

Inred ditt barnrum med väggdekaler

Inred ditt barnrum på ett lekfullt och personligt sätt med väggdekaler från minimu.se. Vi har många olika motiv och stilar, så att du kan hitta precis det som passar ditt barns smak och personlighet och rummets tema och inredning.

Dekorera barnrummet med våra väggdekaler så blir det ett rum som verkligen är unikt!