Bokhylla barn - inredningstips för bokhyllor för barnrum

Bokhylla barn - inredningstips för bokhyllor för barnrum - minimu.se

Barnrumsinredning är spännande och givande för hela familjen. Några av våra favoriter är bokhyllor, som är en praktisk möbel som inte bara ser snygg ut, utan även håller dina barns saker organiserade. Dock kan det vara svårt att hitta rätt typ när man inreder och därför har vi samlat några av våra favorittips för inredning av barnrummet med inspiration!

bokhylla för barnrum

Att tänka på när du väljer bokhylla

  • Barnrummet är en viktig plats för barnet och därför bör det inredas på ett sätt som passar barnet bra.
  • Bokhyllor är ett populärt val när det gäller inredning av barnrummet, eftersom de ger plats för mycket leksaker och annat material.
  • Det finns många olika modeller av bokhyllor att välja mellan, så det gäller att hitta den som passar just ert barns rum bäst.
  • Om ni inte har lust eller tid att bygga en egen bokhylla kan ni köpa en färdigbyggd modell online eller i butik.
  • Innan ni bestämmer er för vilken typ av bokhylla ni ska köpa, se till att ta reda på hur mycket plats den tar upp och vilka mått den behöver.
  • En bokhylla för barn behöver inte vara stor och omfattande, utan det räcker ofta med en mindre modell som är praktisk och snygg.
  • Dock ska ni tänka på att välja en bokhylla med robusta hyllplan och stadiga ben, så att den inte toppar sig när barnen använder den.

Foto: Tatiana Syrikova

 

Inred med en bokhylla med bra förvaring

För att göra det enklare för dina barn att hitta och organisera sina böcker kan det vara en bra idé att köpa en bokhylla med förvaringslådor. Förvaringslådorna är ofta transparenta beroende på design och lätta att sortera, så att barnen enkelt kan se vilka böcker som finns i dem. Dessutom är det lättare att ta ut och sätta in böcker i lådorna, så att barnen inte behöver oroa sig för att böckerna ska ramla ut.

Böcker

Leta efter en bokhylla med inbyggd belysning

Om du vill göra det lite extra mysigt i barnens rum kan det vara en bra idé att leta efter en bokhylla med inbyggd belysning för att skapa en mysig miljö i rummet. Belysningen gör det enklare för barnen att se vad som finns på hyllorna och snabbare hitta leksaker, böcker och gossedjur, och det ser också mycket mer inbjudande ut.

ikea led belysning för bokhyllor

Bokhylla med LED-belysning

Dessutom är det enkelt att slå på och av belysningen, så att du inte behöver oroa dig för att den ska störa barnens sömn. Det finns bra och billig belysning från till exempel IKEA som för ett bra pris ger dig belysning med LED som dessutom inte drar mycket el och blir inte varm.

Köp en bokhylla med avtagbara hyllplan

Om du ofta ändrar inredningen i barnens rum kan det vara en bra idé att köpa en bokhylla med avtagbara hyllplan. På så sätt kan du enkelt byta ut och byta ut färger och mönster när du vill, så att du alltid kan hitta något som passar in i barnens rum. Dessutom är det enkelt att ta bort och sätta in hyllplanen, så att du inte behöver oroa dig för att de ska ramla ner.

färgglada bokhyllor

Satsa på en lekfull och färgglad bokhylla

Om du vill ge barnens rum lite extra karaktär och personlighet kan det vara en bra idé att leta efter en lekfull och färgglad bokhylla. Det finns många olika typer av färgglada bokhyllor som du kan välja mellan, så det finns något för alla smaker och kids!

Färg med positiv effekt

En av fördelarna med att välja en färgglad bokhylla är att det blir enklare för barnen att hitta och organisera sina böcker. Bokhyllorna kan ofta vara ganska stora, så det kan vara lätt att barnen förlorar böckerna bland alla hyllorna. Men om du väljer en bokhylla med starka och iögonfallande färger, så kommer det att bli enklare för barnen att hitta och organisera sina böcker på olika hyllplan där vissa saker ligger på den röda delen, den blåa, rosa osv. Här hittar du mer tips om färger för barn.

Måla färgglada hyllplan

För att ge barnens bokhyllor lite extra karaktär kan det vara en bra idé att byta ut de traditionella hyllplanen mot något mer färgglatt och lekfullt. För den kreativa familjen, kan det vara roligt för barnen att måla sina egna bokhyllsplan. Detta är ett enkelt och billigt sätt att få en unik och personlig bokhylla. Barnen kommer även ha roligt att måla dem.

Färgglada och lekfulla bokhyllor har en positiv påverkan på barn. Detta beror på att färgerna ger barnen ett lugnande och rofyllt intryck, vilket är perfekt för att främja sömn och avkoppling. Dessutom gör de färgglada bokhyllorna barnens rum mer inbjudande, vilket kan inspirera barnen att läsa fler böcker.

Bokhyllorna kan också ge barnen en känsla av trygghet och tillhörighet, eftersom de alltid vet att deras favoritböcker finns på hyllorna.

Bokhylla med motiv och dekaler

Dekorera med avtagbara motiv och dekaler

Det finns många olika sorters avtagbara motiv och dekaler som du kan använda för att dekorera barnens bokhyllor. Vi har ett brett sortiment där du enkelt hittar populära motiv som passar barnens smak och intresse och passar perfekt in i barnrummet.

Självhäftande dekaler lätta att byta ut

Det är enkelt att byta ut motiven eller dekalerna när barnen tröttnar på dem och våra dekaler lämnar inga limrester på möbeln. Dekalerna finns i många olika färger och mönster och skadar inte dina bokhyllan den dagen du vill byta ut bokhyllan eller sälja den.

 

Foto: Kieran Somerville