Om oss

Follow your passion, and success will follow you

Minimu började sin resa precis som alla bra idéer, en solig dag med vänner och nära. En studsmatta och skrattande barn var också en del av dagen men framförallt en stund att tänka och vara tillsammans. För oss som fortfarande kände oss som nyblivna föräldrar insåg vi snabbt att barnen var ju inte längre nyfödda utan hade redan hunnit bli några år gamla. Hur tusan gick det till? Med skräckblandad förtjusning beslutade vi därför att slå slag i saken och göra något vi bara pratat om...

Från den tanken startade vi Minimu och tanken är då som nu att göra något för barnen och dela våran tid med dem. Minimu är ett barnmärke med bredd. Vi är mer än kläder och mer än inredning, vi vill jobba med fantasin mellan saker och ting och skapa nya miljöer och berättelser längst med vägen.

/Jenny

Minimu startade för tre år sedan som ett boutique-tryckeri för barnvänliga väggdekaler. Från ett frö av lekfullhet och mångsidighet inom färg och form har vi fortsatt växa – och nu presenterar vi stolt Minimu som ett nytt barnmärke med fokus på design, kreativitet och skaparglädje.

För oss är det viktigaste att barnen har det bra och utvecklas. Detta gäller både i hållbarhet, val av material och produktion men även innehållet, budskapet och uttrycken. Lek, glädje, känslor och fantasi hör hemma i våran värld och vi vill göra vårt lilla för att uppmuntra till mer av den varan. Att skapa glädje.

2020
Sommaren 2020

Minimu grundades

Vi startade vår resan sommaren 2020 och började arbeta med ett av de första miljövänliga materialen för väggdekaler, helt fritt från BPA och ftalater.

2021
Våren 2021

Minimu utökar sortimentet

Året därpå introduceras nya lokalproducerade produkter och vi börjar med bland annat muggar och pussel.

2022
2022

Introduktion av namnlappar

Ett äventyrligt år där vi även för första gången introducerar namnetiketter. Vi fortsätter sträva efter våran vision och träffar nya fantastiska människor på vägen.

2023
Våren 2023

Designteam för barnkläder

Minimu nylanseras med prisbelönt designteam, nytt formspråk och bredare produktsortiment.

Vårt designteam består av Mona Frodig och Juli Litkei – bägge med gedigna bakgrunder inom illustration och design, med varsin examen i Child Culture Design från HDK-Valand. Tillsammans skapar de unikt lekfull design, med kreativitet och hållbarhet i fokus.

Varmt välkomna att utforska vår ständigt växande värld – vi hoppas att ni kommer hitta något som får er att CREATE A LITTLE JOY!

2023
Hösten 2023

Namnlappar och minietiketter

Vi återgår till en mer fokus på namnlappar och minietiketter och lanserar nya kollektioner och grafiska element. Våra egna barn blir allt större, något som reflekteras i utbud och stil.