Gör barnrummet mysigt inför hösten

Gör barnrummet mysigt inför hösten - minimu.se

Hösten är en bra tid att mysa upp ditt barns sovrum och göra det extra inbjudande. När temperaturen börjar sjunka och mörkret faller in tidigare på kvällarna kan det vara svårt för barn att somna, men med en mysig sovrum, kan du ge dem den perfekta miljö för att slappna av och få en god natts sömn. Det finns massor av idéer där ute för hur man skapar en mysig sovrum, men här är några tips för att komma igång:

 

1. Välj en lugn och avkopplande färgschema för ditt barns sovrum. Detta kan innebära att använda mjuka och behagliga färger som inte är för starka eller dominerande. En bra idé är att använda naturliga färger som man hittar i naturen, eftersom dessa har en lugnande effekt.

 

Lägg till varma, höstliga färger. Du kan göra detta med sängkläder, gardiner eller bara några accentkuddar.

 

2. Ta in lite natur. Dekorera med löv, ekollon och kanske lite spännande höstlöv i olika orangea och bruna nyanser. Du kan också använda naturliga material som ull och bomull för att göra ditt barns sovrum mysigare.

 

3. Belysningen är en av de viktigaste ingredienserna i ett mysigt sovrum. Se till att du har en bra läslampa för natten och använd gärna levande ljus under myskvällarna. Ljuset ska vara svagt och inte för starkt, det ska helst vara diffust i rummet.

 

4. Ha det mysigt. Lägg till en extra filt i sängen eller en fluffig matta på golvet.

 

5. Gör det roligt! Lägg till några säsongsbetonade dekorationer som spöken eller pumpor.

 

Med dessa tips blir ditt barns sovrum det perfekta stället att mysa och koppla av i höst. Ett annat tips är givetvis att använda säsongsbaserade färger och göra egna väggdekaler - våra cirklar kan du göra orangea och med lite fantasi kan barnen måla pumpor på dem, bara fantasin som sätter gränserna! Du hittar fler roliga och spännande väggdekaler hos Minimu.se som alltid :)