Minimu nylanseras med prisbelönt designteam, nytt formspråk och bredare produktsortiment.

Minimu nylanseras med prisbelönt designteam, nytt formspråk och bredare produktsortiment. - minimu.se

Onsdag den 1e februari lanseras vårt nya sortiment på minimu.se och vi är otroligt stolta över allt som vårt nya designteam, Mona Frodig och Juli Litkei, skapat tillsammans. 

Minimu startade för tre år sedan som ett boutique-tryckeri för barnvänliga väggdekaler. Från ett frö av lekfullhet och mångsidighet inom färg och form har vi fortsatt växa – och nu presenterar vi stolt Minimu som ett nytt barnmärke med fokus på design, kreativitet och skaparglädje. Något som vi gillar att sammanfatta med vårt motto:
CREATE A LITTLE JOY!

Hos Minimu berättar vi historier som talar barnens språk. Vi skapar design med målet att uppmuntra och stimulera barns finurliga fantasi. Vare sig det handlar om roliga kläder, kreativa väggdekaler eller egengjorda pussel och planscher bjuder vi in till att skapa egna berättelser, personliga produkter och levande ytor.

Som varumärke jobbar vi inte med “fast fashion” eller säsongsbundna kollektioner. Allt görs in-house i vårt eget tryckeri i Göteborg där vi omsorgsfullt överser produktionen. Hållbarhet och miljötänk är av största vikt för oss, därför görs varje order på beställning för att minska svinn och slöseri. Våra bomullsprodukter är GOTS-certifierade, vi använder endast vattenbaserat bläck för textiltryck och alla våra väggdekaler är fria från BPA och ftalater.

Vårt designteam består av Mona Frodig och Juli Litkei – bägge med gedigna bakgrunder inom illustration och design, med varsin examen i Child Culture Design från HDK-Valand. Tillsammans skapar de unikt lekfull design, med kreativitet och hållbarhet i fokus.

Varmt välkomna att utforska vår ständigt växande värld – vi hoppas att ni kommer hitta något som får er att CREATE A LITTLE JOY!