Så här gör du hemmagjorda såpbubblor

Så här gör du hemmagjorda såpbubblor - minimu.se

Att göra egna såpbubblor är inte bara en lekfull aktivitet för barnen; det är ett fantastiskt tillfälle för hela familjen att komma samman och dela kreativa stunder. I den här artikeln guidar vi er genom enkla recept på såpbubblor och ger tips för att göra denna upplevelse ännu mer minnesvärd.

 

Recept på Såpbubblor Utan Glycerin:

Ingredienser:

 • 2 dl vatten
 • 0,5 dl diskmedel
 • 1 tesked socker

Instruktioner:

 1. Blanda Vatten och Socker: I en skål, blanda vattnet med sockret. Rör om tills sockret är helt upplöst i vattnet.
 2. Tillsätt Diskmedel: Häll försiktigt i diskmedlet i blandningen. Rör om blandningen mycket varsamt för att undvika att det bildas för mycket skum.
 3. Låt Blandningen Vila: För bästa resultat, låt blandningen stå en stund innan användning. Detta ger tid för blandningen att stabilisera sig och blir bättre för bubbelblåsning.
 4. Blås Bubblor: Doppa ditt bubbelverktyg (t.ex. en bubbelring eller ett sugrör) i blandningen och blås försiktigt för att skapa bubblor.

Tips: Experiment med mängden diskmedel och socker för att hitta den perfekta blandningen för dina bubblor. Vissa diskmedel ger bättre bubblor än andra, så det kan vara värt att prova med olika märken.

Kom ihåg att även om dessa bubblor är säkrare för barn, bör de alltid användas under vuxnas övervakning, särskilt för små barn.

Denna blandning är ett bra alternativ när glycerin inte är tillgängligt och ger fortfarande fina bubblor för en rolig familjeaktivitet.

 

 

Enkla Recept på Såpbubblor med glycerin:

Grundblandningen:
 • Ingredienser: Diskmedel, vatten, glycerin (eller socker).
 • Steg 1: Blanda 1 del diskmedel med 4 delar vatten.
 • Steg 2: Tillsätt en skvätt glycerin eller en tesked socker för att göra bubblorna starkare och mer hållbara.
 • Tips: Testa olika proportioner av diskmedel och vatten för att se vilken blandning som ger de bästa bubblorna.

 

Färgglada Såpbubblor:
 • Tillägg: Några droppar matfärg.
 • Steg: Blanda in matfärgen i grundblandningen för att skapa färgstarka bubblor som fångar ögat.

Gör Såpbubblor Ännu Roligare:

 • Olika Redskap: Använd kreativa verktyg som sugrör, piprensare eller hemmagjorda trådsnärar för att skapa bubblor i olika storlekar och former. Varje redskap ger en unik upplevelse – låt barnen experimentera och upptäcka deras favoriter.

Säkerhet och Miljövänliga Alternativ:

Välj Klokare: Om möjligt, välj miljövänligt diskmedel och naturliga färgämnen för en säker och hållbar aktivitet. Det är speciellt viktigt när barnen är involverade i tillverkningsprocessen.