Miljövänliga väggdekaler och dekor

Många människor letar efter sätt att bli mer miljövänliga, och våra väggdekaler är ett bra alternativ. Våra dekaler är gjorda utan PVC, BPA eller ftalater, vilket gör dem till ett säkert val för dem som söker en miljövänlig lösning.

Väggdekor fri från pvc, fri från bpa, fri från ftalater

Våra väggdekaler för barnrum är dessutom lätta att ta bort från väggen utan att lämna kvar några limrester och går att återanvända om du sparar bakpapperet vilket ger både mer frihet och mer långvarighet.

BPA och ftalater är två av de skadliga kemikalierna som finns i många produkter idag. Dessa kemikalier kan orsaka allvarliga hälsoproblem, och det är därför många människor söker alternativ som är mer hälsosamma och miljövänliga. Våra väggdekaler är helt fri från dessa kemikalier, och är därför ett bra alternativ för den som söker en mer hälsosam och miljövänlig lösning.

Våra väggdekorer är helt fria från PVC, BPA och ftalater

Vad är PVC, BPA och Ftalater för någonting?

BPA är en industrikemikalie som används vid tillverkning av vissa typer av plast- och epoxihärdare. Dessa produkter är vanligtvis hårda, grova och genomskinliga, såsom mat- och dryckesförpackningar, måltidslådor, återvinningsbara plasttandborstar, nappflaskor, leksaksförpackningar, leksaker.

BPA har varit föremål för kontrovers eftersom det är en potentiell hormonell disruptor och kan leva kvar i miljön länge. Alla våra väggdekaler är helt fria från BPA, PVC och Ftalater!

I de flesta länder är det förbjudet att använda BPA i leksaker och barnprodukter. Detta är en försiktighetsåtgärd, eftersom det finns begränsade studier på hur BPA kan påverka barns hälsa.

PVC är en typ av plast som används i ett brett utbud av produkter, från leksaker och möbler till tak, väggar och golv.

PVC innehåller dock kemikalier som kan vara farliga för hälsan, såsom bly och ftalater. Dessa kemikalier kan läcka ut i miljön över tid och kan påverka hälsan negativt.

Ftalater är en grupp av kemikalier som används för att göra plast mjukare och mer flexibel. De finns i ett brett utbud av produkter, såsom leksaker, kontorsprodukter, madrasser, möbler och byggvaror. Ftalater kan även läcka ut i miljön över tid och kan påverka hälsan negativt varpå vi aktivt har valt material helt fria från dessa ämnen.

Hur kan man undvika ftalater och BPA?

Det finns flera saker du kan göra för att minimera din exponering för ftalater och BPA:

* Köp ekologiskt, när det gäller mat och dryck. Undvik bekämpningsmedel och tillsatser.

* Välj leksaker och andra produkter som är tillverkade av naturliga material, såsom trä eller bomull. Undvik leksaker och produkter som innehåller plast, PVC eller polyester.

* Välj köksutrustning och andra hushållsprodukter som är tillverkade av rostfritt stål, glas eller keramik. Undvik produkter som innehåller plast, PVC eller polyester.

* Tvätta dina kläder ofta för att minimera exponering för kemikalier.

* Renovera ditt hem med miljövänliga produkter. Undvik att använda PVC eller andra plastmaterial i ditt hem.

* Se till att ditt barns lekrum är renoverat med miljövänliga produkter. Undvik PVC och andra plastmaterial i lekrummet.

 

En av de bästa sakerna du kan göra för att minimera din exponering för skadliga kemikalier är att välja miljövänliga produkter. Detta är dock inte alltid en enkel uppgift, eftersom många produkter inte är märkta med information om deras innehåll.

Det är därför vi på minimu.se bara säljer väggdekaler som är helt fria från skadliga kemikalier som PVC, BPA och ftalater. Detta är en trygg och miljövänlig lösning för den som söker ett alternativ till de traditionella väggdekorationerna.

Dessutom är dessa produkter enkla att ta av från väggen, utan att lämna några limrester bakom sig.

 

Klicka här för att se vårt utbud av miljövänliga väggdekaler.